Potopljena čokoladna pita od jabuka
Pravi klasik koji se tako lako peče sa smanjenim šećerom pomoću Xucker Like Sugar💗 i nevjerojatno je dobrog okusa - isprobajte ga i uvjerite se sami. Brzo pripremljeno i prekrasno sočno!😋
Potrebno ti je:
Za jedan pleh: 150 g veganske tamne čokolade 200 g mekog maslaca 180 g Xucker Like Sugar 6 jaja (M) 1 žličica cimeta 200 g pirovog brašna 1 vrećica praška za pecivo 800 g malih jabuka |
Za ukras: 50 g maslaca 80 g Xucker Like Sugar 150 g narezanih listića badema |
- Zagrijte pećnicu na 160°C (gore/donje grijanje). Fino samljeti tamnu čokoladu u blenderu visoke učinkovitosti. Ulijte u zdjelu.
- Ručnim mikserom kratko izmiksajte meki maslac i Xucker Like Sugar dok ne postanu kremasti.
- Dodajte preostale sastojke i sitno mljevenu čokoladu i sve kratko izmiksajte u glatku smjesu.
- Pleh obložiti papirom za pečenje i po njemu ravnomjerno rasporediti tijesto.
- Jabuke prepolovite i izvadite im jezgru. Polovice jabuka narežite na kriške i stavite na tijesto.
- Čokoladni kolač od jabuka pecite u pećnici 20 minuta. Ostavite da se potpuno ohladi
- Za dekoraciju u tavi rastopite maslac i Xucker Like Sugar. Čim smjesa malo porumeni dodajte narezane listiće badema i sve brzo promiješajte. Brzo maknite s vatre.
- Rasporedite karamelizirane listiće badema po kolaču. Ako želite, možete dodati malo Xucker Like Sugar na vrh.