Kuglof s likerom od jaja
Kuglof s likerom od jaja – ovo nije bakin suhi kolač, već sočna revolucija!
Ovaj kolač osvježava svako druženje uz kavu svojim posebnim dodatkom: likerom od jaja! Umjesto običnog tijesta za kolače, ovdje dodajemo liker od jaja koji kuglofu daje blagu alkoholnu notu s daškom vanilije. Kuglof s likerom od jaja pravi je skriveni dragulj na svakom stolu, idealan za sve koji vole slatko, sočno i malo drugačije. Naš savjet: najbolje je da recept uvijek imate pri ruci jer će ga svi tražiti! Ne volite alkohol? Nema problema! Recept jednako dobro funkcionira i s našim likerom od jaja bez alkohola s bijelom čokoladom.
Instructions
- Zagrijte pećnicu na 160 °C (gornje i donje grijanje).
- Pomiješajte maslac, Like Sugar i jaja pomoću ručnog miksera. Dodajte liker od jaja i kratko promiješajte.
- Dodajte brašno, gustin, prašak za pecivo i niti šafrana, pa sve zajedno izmiješajte u glatko tijesto.
- Podmažite kalup za kuglof i ravnomjerno rasporedite tijesto u kalupu. Pecite kuglof 60 minuta. Nakon pola vremena pečenja prekrijte kuglof aluminijskom folijom kako ne bi previše potamnio.
- Napravite test čačkalicom kako biste provjerili je li pečen, a zatim izvadite kuglof iz pećnice. Ostavite ga da se hladi u kalupu još oko 10 minuta, a potom ga izvadite iz kalupa i pustite da se potpuno ohladi. Kuglof će izgledati posebno lijepo ako ga nakon hlađenja posipate s malo Xucker Like Sugar.
Upotrijebite lijevo/desno strelice za kretanje prezentacijom ili pređite prstom ulijevo/desno ako koristite mobilni uređaj