Besplatna dostava za narudžbe iznad 30 €

Firentinski keksi

Firentinski keksi

Slatki firentinski keksi, kako im i ime kaže, potječu iz prekrasne Firence. Ovi hrskavi kolačići s bademima i čokoladom danas su pravi klasik među božićnim poslasticama i odlično izgledaju u svakoj kutiji s keksima. No, jeste li znali da ih možete jednostavno pripremiti i sami – i to bez dodatka šećera? Uz Xucker umjesto šećera, priprema je vrlo jednostavna. Recept za firentinske kekse Za naše domaće firentinske kekse bez dodanog šećera koristimo mješavinu Xucker Premium (ksilitol) i Xucker Bronxe (eritritol), naš kalorijski neutralni nadomjestak sirovog šećera. Tako ovi božićni bademovi kolačići postaju prekrasno karamelasti.

⏱️
Total Time
30 min
📊
Difficulty
Jednostavno
🔥
Calories
488

Instructions

  1. Kako bismo sami napravili firentinske kekse, najprije nam je potrebna karamel krema. Za to u malom loncu zakuhajte vrhnje, maslac, sol te Xucker Premium i Bronxe, pa lagano kuhajte 4-5 minuta.
  2. Zagrijte pećnicu na 160 °C s ventilatorom.
  3. Sada u velikoj zdjeli pomiješajte listiće badema i mljevene bademe te ih sjedinite s karamel kremom.
  4. Dvije žlice koristite za raspoređivanje 16 firentinskih keksa na lim za pečenje obložen papirom za pečenje i pecite ih otprilike 15 minuta dok ne postanu zlatno smeđi, a zatim ih ostavite da se dobro ohlade.
  5. Čokoladne kapljice otopite na pari i njima premažite donju stranu firentinskih keksa.
  6. Ostavite čokoladu da se dobro stvrdne. Sada domaće firentinske kekse možete čuvati u hermetički zatvorenoj posudi ili u njima odmah uživati.

Ingredients

Products Used

Biosüße Eritritol Gold

Biosüße Eritritol Gold

View Product
Xucker Tamne čokoladne kapljice sa ksilitolom

Xucker Tamne čokoladne kapljice sa ksilitolom

View Product
Xucker Premium ksilitol

Xucker Premium ksilitol

View Product