Granola bez dodanog šećera
Musli su savršen doručak. Cjelovite žitarice daju energiju za cijeli dan i dugo vas drže sitima. Orašasti plodovi opskrbljuju tijelo esencijalnim masnim kiselinama, a voće vitaminima i mineralima. Jedini problem je sav šećer koji se nalazi u uobičajenim mješavinama.
Napravite vlastitu granolu bez dodanog šećera – 3 varijante
U našoj DIY granoli nećete pronaći nikakav dodani šećer, već puno superhrane i užitka za savršen početak dana.
Instructions
Voćni müsli
1. Marelice sitno narezati na kockice. Pomiješati ih s preostalim sastojcima i lagano mijesiti kako bi se suho voće dobro sjedinilo s ostalim sastojcima.
2. Müsli je već sada savršen, ali tko želi može ga dodatno ispeći. Zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva. Smjesu rasporediti na lim za pečenje i peći oko 10 minuta. Ostaviti da se ohladi u vrućoj pećnici, a zatim ga prebaciti u posudu za čuvanje.
Čokoladni müsli
1. Sve sastojke, osim čokoladnih kapljica, dobro pomiješati. Otopiti ulje i dodati ga u smjesu.
2. Müsli rasporediti na lim za pečenje i peći na 170 stupnjeva oko 10 minuta, a zatim ga ostaviti u vrućoj pećnici. Nakon toga dodati čokoladne kapljice i prebaciti smjesu u hermetički zatvorenu posudu.
Hrskavi kokosov müsli
1. Xucker otopiti u tavi. Zatim dodati sve sastojke, osim čokoladnih kapljica, i dobro ih premazati Xuckerom.
2. Po potrebi dodati još Xucker Lighta. Pustiti da se potpuno ohladi, dodati čokoladne kapljice i zatim prebaciti u hermetički zatvorenu staklenku.
Upotrijebite lijevo/desno strelice za kretanje prezentacijom ili pređite prstom ulijevo/desno ako koristite mobilni uređaj