Pita od jabuka sa niskim udjelom ugljikohidrata
Pita od jabuka je uvijek pravi užitak, bez obzira na godišnje doba – zimu ili ljeto. Danas s vama dijelimo ukusan recept za pitu od jabuke sa niskim udjelom ugljkohidrata i bez dodanog šećera!
Za zaslađivanje koristimo eritritol bez kalorija. Za najbolje rezultate preporučujemo Xucker Bronxe, koji piti od jabuka daje blagi okus karamele. Osim toga, koristimo i domaći vanilin Xucker za dodatnu aromu.
Instructions
1. Zagrijte pećnicu na 180°C (vrući zrak).
2. Operite jabuke, odstranite jezgru i narežite ih na komadiće željene veličine. Što su komadići manji, to će kolač kasnije biti lakši za rezanje.
3. Zatim u posudi pomiješajte sve preostale sastojke, uključujući i domaći vanilin šećer, te ubacite ¾ komada jabuke.
4. Ulijte tijesto u kalup i ukrasite ga preostalim jabukama i čokoladnim kapljicama.
5. Pecite pitu oko 30 minuta dok ne porumeni.
Upotrijebite lijevo/desno strelice za kretanje prezentacijom ili pređite prstom ulijevo/desno ako koristite mobilni uređaj