Keksi s maslacem i malo ugljikohidrata
Pečenje bez šećera i brašna - čak i za Božić? S našim keksima s maslacem i niskim udjelom ugljikohidrata bez šećera, to nije nikakav problem.
Pečenje keksa s maslacem i niskim udjelom ugljikohidrata bez dodanog šećera
Tijesto se priprema kao klasično prhko tijesto, samo s bademovim brašnom. Zatim izrežite kalupima, pecite i ukrasite! Spremni smo za Božić!
Instructions
1. U zdjeli pomiješajte bademovo brašno, Xucker i sol. Dodajte maslac i pulpu vanilije i sve dobro umijesite rukama.
2. Gotovo tijesto oblikujte u kuglu i ohladite najmanje sat vremena.
3. Zatim zagrijte pećnicu na vrući zrak 180°C.
4. Tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj radnoj površini. Pazite da ne bude pretanko i posipajte obje strane brašnom kako se tijesto ne bi lijepilo za podlogu ili valjak.
5. Tijesto izrežite kalupima za kekse i stavite na tepsiju obloženu papirom za pečenje. Između kolačića uvijek ostavite razmak jer će se tijekom pečenja malo raširiti.
6. Pecite na srednjoj rešetki 8-10 minuta. Kolačići su odmah nakon pečenja još jako mekani. Zato ih prvo treba ostaviti da se malo ohlade na plehu.
7. Tek tada stavite na rešetku i ostavite da se potpuno ohlade.
Savjet: kolačiće s niskim udjelom ugljikohidrata možete ukrasiti šećernom glazurom nakon što se ohlade. Za to pomiješajte malo mlijeka ili soka od limuna s 2-3 žlice eritritola u prahu dok ne dobijete gustu konzistenciju.
Upotrijebite lijevo/desno strelice za kretanje prezentacijom ili pređite prstom ulijevo/desno ako koristite mobilni uređaj