Besplatna dostava za narudžbe iznad 30 €

Tiramisu s niskim udjelom ugljikohidrata

Tiramisu s niskim udjelom ugljikohidrata

Talijanski klasik među desertima poznat je svima! Tiramisu se nalazi na gotovo svakom jelovniku i mnogima je pri samom vrhu popisa omiljenih slastica. Ovaj predivan recept za tiramisu s niskim udjelom ugljikohidrata ne sadrži ni šećer ni brašno! Želite li sami pripremiti tiramisu za svoje goste? Onda je dobro biskvit bez šećera ispeći 2 dana ranije, a jednostavan tiramisu dovršiti dan ranije. Za biskvit koristimo Xucker Premium - naš ksilitol vrhunske kvalitete. Zahvaljujući njemu, biskvit će biti lijepo pahuljast. Tiramisu s niskim udjelom ugljikohidrata bez brašna i bez šećera Uz pahuljasti biskvit i slatku kremu od mascarponea, kod tiramisua naravno ne smije nedostajati ni obavezni kakao. Za ovaj desert s niskim udjelom ugljikohidrata koristimo našu vruću čokoladu bez šećera sa ksilitolom. Još je niste isprobali? Onda je pravo vrijeme da upoznate ovu ukusnu vruću čokoladu od Xuckera – savršenu ne samo za deserte, već i za uživanje u šalici.

⏱️
Total Time
35 min
📊
Difficulty
Srednje
🔥
Calories
268

Instructions

  1. Prvo zagrijte pećnicu na 200°C s gornjim i donjim grijačem za tiramisu s niskim udjelom ugljikohidrata.
  2. Jaja i Xucker pjenasto izmiksajte mikserom. Smjesa mora biti zaista čvrsta i zadržavati oblik, za to će trebati nekoliko minuta.
  3. Zatim polako umiješajte bademovo brašno i prašak za pecivo. Biskvitno tijesto brzo rasporedite na lim za pečenje obložen papirom za pečenje i pecite 10-12 minuta.
  4. Ostavite biskvit da se potpuno ohladi.
  5. U međuvremenu možete pripremiti kremu za tiramisu. Za to mikserom nekoliko minuta izmiksajte jaja i eritritol u prahu.
  6. Zatim žlicu po žlicu umiješajte mascarpone mikserom. Trebala bi nastati lagana, maziva smjesa.
  7. Biskvit prerežite na dva jednaka dijela. Jedan dio stavite u posudu za pečenje i lagano ga prelijte kavom i rumom.
  8. Zatim rasporedite polovicu kreme po biskvitu. Stavite drugi komad biskvita na kremu i lagano pritisnite. Ponovno prelijte s malo kave i ruma te rasporedite preostalu kremu.
  9. Na kraju pospite s malo vruće čokolade u prahu i ostavite tiramisu s niskim udjelom ugljikohidrata da se hladi u hladnjaku 6-8 sati.

Ingredients

Products Used

Xucker Vruća čokolada

Xucker Vruća čokolada

View Product
Xucker Premium ksilitol

Xucker Premium ksilitol

View Product
Xucker Mljeveni eritritol

Xucker Mljeveni eritritol

View Product