
Marmelada od naranče s đumbirom
Ova marmelada od naranče s đumbirom savršen je voćni namaz za hladne dane. Obogaćen zvjezdastim anisom, donosi predivne, aromatične note na kruh s maslacem, zobenu kašu ili jogurt. Domaća marmelada od naranče bez dodanog šećera Pripremljena s Gelierxuckerom 2:1 (Xucker za želiranje) umjesto šećera, ovaj namaz od naranče sadrži 85% manje šećera od kupovne varijante. Preostali šećer u gotovoj marmeladi potječe od prirodnog šećera iz naranči. Recept je predviđen za dvije staklenke, ali se može prilagoditi željenoj količini.* *Usporedba: Kupovna marmelada od naranče sadrži oko 60 g ugljikohidrata, od čega 50 g šećera na 100 g. To odgovara 17 kocki šećera.
Instructions
- Ogulite četiri naranče i uklonite bijelu kožicu sa svih kriški.
- Narežite kriške naranče na male komadiće i stavite ih u lonac.
- Naribajte koricu posljednje naranče i dodajte je u lonac.
- Zatim ogulite i petu naranču, uklonite kožicu i narežite je na male komadiće.
- Sitno naribajte komadić đumbira i dodajte ga narančama u lonac. Dodajte zvjezdasti anis i vodu.
- Sada dodajte Gelierxucker i kuhajte marmeladu 3-5 minuta, dopuštajući da snažno ključa.
- Zatim vruću marmeladu od naranče ulijte u sterilne staklenke.
Savjet: Prilikom uklanjanja bijele kožice s naranči, odvojite vrijeme jer marmelada od naranče inače može postati vrlo gorka.