Džem od breskve s đumbirom i ružinom vodicom
Breskve volimo tijekom cijele godine, pa ih stoga kuhamo s našim 2:1 gelirajućim šećerom i pripremamo ukusni džem! Napravite vlastiti džem bez dodanog šećera Džem od breskve dobiva blagu ljutinu od đumbira, a ružina vodica ga savršeno zaokružuje. Ukusan je u kombinaciji s krem sirom na kruhu. U receptu smo pomiješali bijele planinske breskve i obične žute breskve.
Instructions
1. Za džem, prvo dobro operite breskve, odstranite koštice i narežite ih na male kockice.
2. U loncu pomiješajte breskve s limunovim sokom i gelirajućim šećerom, pa ih ostavite pokrivene oko sat vremena. Breskve bi trebale pustiti dosta soka.
3. Stavite voće zajedno s puštenim sokom u lonac i dovedite do vrenja. Kuhajte oko 5 minuta prije nego što dodate đumbir i ružinu vodu.
4. Ostavite da kuha još 10 minuta. Štapnim mikserom izmiksajte do željene kremaste konzistencije ili jednostavno zgnječite džem s gnječilicom za krumpir. Volimo kada džem od breskve ima i nekoliko komadića.
5. Vrući džem ulijte u sterilizirane tegle, dobro ih zatvorite i okrenite naopačke. Tako će džem od breskve s đumbirom i ružinom vodom duže ostati svjež.