Marmelada od jagoda sa rumom i šećerom za želiranje 3:1
Marmelada od jagoda je klasik na stolu za doručak. Bilo da je s komadićima ili bez, svi je vole. Ove godine smo je malo "podigli" i predstavljamo: marmeladu od jagoda s rumom i Gelierxuckerom 3:1. Alkohol isparava zbog topline i ostavlja profinjenu aromu koja naglašava slatkoću crvenih plodova.
Kuhanje marmelade od jagoda bez šećera
Budući da su jagode prirodno relativno slatke, koristimo naš Gelierxucker 3:1 za slatko voće i tako imamo 85% manje šećera u našem voćnom namazu u usporedbi sa sličnim receptima sa šećerom.
Instructions
- Za marmeladu od jagoda, prvo odmrznite jagode ili, ako koristite svježe jagode, operite ih i uklonite peteljke.
- Prokuhajte tri staklenke za konzerviranje i odgovarajuće poklopce te ih stavite na čisti ručnik.
- Izmiksajte jagode do željene konzistencije i zajedno s Gelierxuckerom zakuhajte. Pustite da ključa 3-4 minute.
- Neposredno prije kraja kuhanja dodajte rum i maknite lonac s vatre.
- Kratko pričekajte da marmelada prestane ključati i pažljivo uklonite pjenu s površine.
- Vruću marmeladu ulijte u staklenke i okrenite ih naopako. Tako se zatvarač bolje zatvara, a marmelada dulje traje.
Upotrijebite lijevo/desno strelice za kretanje prezentacijom ili pređite prstom ulijevo/desno ako koristite mobilni uređaj